Sporočilo za javnost

Veliki karnevalski bal:
Ptuj je to noč živel karneval

Ptuj, 3. marec 2019

Sinoči je Karnevalska dvorana doživela svoj pustni vrhunec z Velikim karnevalskim balom. Pustna sobota, ki se je na Ptuju začela z mestnim pustnim korzom, se je iztekla v živahno karnevalsko noč. Mnoge Ptujčanke in Ptujčani so se namaskirani udeležili plesa in s svojimi maskami sodelovali v izboru najboljše. Veliki karnevalski bal v okviru Kurentovanja na Ptuju velja za največji tovrstni ples pustnih mask v Sloveniji in v tem delu Evrope.

Tudi letos je več tisoč Ptujčanov in njihovih gostov iz Slovenije in tujine izrazilo in izživelo svojo urbano kulturo maskiranja in karnevalskega duha.

Bal se prične s slavnostno nagrado, ki skupaj z glasbenim programom, ki so ga letos ustvarjali Joško Čagalj – Jole, Skupina Smile, Mambo Kings in DJ Timi, ustvari odlično pustno zabavo, znano daleč naokrog. Vrhunec večera je nedvomno izbor in podelitev nagrad najlepšim maskam, ki sta jih podelila 17. princ karnevala Jakob Zekel Videmski in predsednik Kurentovanja ter generalni sekretar FECC Branko Brumen.

Veliki karnevalski bal se je nadaljeval pozno v noč, ko so se dogajanju v Karnevalski dvorani pridružile tudi mnoge druge maske. Ptuj je to noč živel karneval.

O Kurentovanju

Tradicionalno ptujsko Kurentovanje je eden največjih evropskih in svetovnih etnografskih festivalov. Vsako leto znova združi več kot 100 karnevalskih dogodkov, 900 kurentov, več kot 5.000 likov in mask ter preko 100.000 radovednih, sprostitve in zabave željnih obiskovalcev. Ptuj, ki v letošnjem letu praznuje 1950 let od prve omembe v pisnih virih, je poznan tudi kot prizorišče najdaljše, največje in hkrati najbolj obiskane pustne povorke.

Kurentovanje


Medijsko središčeW3Schools W3Schools W3Schools W3Schools