Prometna ureditev v času Kurentovanja

V okviru 60. Kurentovanja se bodo izvedli številni dogodki, ki zaradi nemotene in varne izvedbe zahtevajo zapore državnih in lokalnih cest ter trgov.

Obveščamo vas, da bo letošnje 60. Kurentovanje na Ptuju potekalo z osrednjimi prireditvami v času od 15. februarja do 25. februarja 2020.Organizator prireditve 60. Kurentovanje na Ptuju je Zavod za turizem Ptuj.

Zaradi prireditev v sklopu 60. Kurentovanja, bodo ob povorkah in prireditvah, začasne delne ali popolne zapore državnih in lokalnih cest ter zapore mestnih ulic, trgov in vpadnic na omenjene ceste.

Izvedene bodo tri tradicionalne večje povorke:

 1. Medcelinsko srečanje tradicionalnih pustnih likov in mask, ki bo izvedena v soboto dne 15. 2. 2020 ob 11.00 uri in bo potekala po trasi: Zadružni trg – peš most – Dravska ulica – Minoritski trg – Krempljeva ulica -Mestni trg – Ulica Heroja Lacka – Vinarski trg – Trstenjakova ulica – Slomškova ulica – z zaključkom na mestni tržnici.Zapore državnih in lokalnih cest, po katerih bo potekala povorka ter vpadnic na traso povorke bodo veljale med 9.00 in 13.30. Zaradi zaključka povorke na mestni tržnici bo prepoved vožnje po Slomškovi ulici mimo mestne tržnice v smeri Slovenskega trga veljala do približno 21.00.

  Obvozi bodo ustrezno označeni. Osojnikova cesta bo ves čas odprta za promet tako, da bo možna vožnja v smeri podvoza ali starega mostu čez Dravo.

  Za potrebe izvedbe prireditve bosta v soboto zaprti parkirišči na Zadružnem trgu in pod gradom.

  Stanovalce ožjega mestnega jedra pozivamo, da v primeru načrtovanih poti svoja vozila pravočasno umaknejo izven trase povorke.

 2. 60. Mednarodna pustna in karnevalska povorka, ki bo izvedena v nedeljo, dne 23. 2. 2020 ob 13.00 uri in bo potekala po trasi:Potrčeva cesta – Slomškova ulica – Trstenjakova ulica – Vinarski trg – Ulica Heroja Lacka – Mestni trg – Krempljeva ulica – Minoritski trg – Dravska ulica, kjer bo pred Miheličevo galerijo povorka zaključena. Kurenti in koranti bodo po Cankarjevi ulici nadaljevali pot na mestno tržnico, ostali nastopajoči brez vozil se napotijo skozi mestni park na parkirišče Čučkova ulica, kjer jih bodo avtobusi odpeljali v karnevalsko dvorano. Vozila iz etnografskega in karnevalskega dela se bodo po Dravski ulici, Cafovi ulici, Prešernovi ulici, Muzejskem trgu preko Maistrove usmerila proti karnevalski dvorani v Qcentru.

  Osojnikova cesta bo ves čas sproščena za promet, obvoz za osebna vozila bo urejen iz smeri Vičave preko Ulice Vide Alič na Maistrovo ulico, ter nato preko Volkmerjeve ceste (pri bivšem lokalu Ring), Ul. 5. prekomorske na Vodovo ulico, Ulico Jožefe Lackove, Slovenskogoriško cesto od koder bo možna preko Osojnikove ceste vožnja v smeri podvoza ali starega mostu čez Dravo.

  Zapore državnih in lokalnih cest, po katerih bo potekala povorka ter vpadnic na traso povorke bodo med 11.00 in 17.30. Zaradi prireditve na mestni tržnici bo prepoved vožnje po Slomškovi ulici mimo mestne tržnice v smeri Slovenskega trga veljala do približno 20.00.

  Stanovalce širšega mestnega jedra pozivamo, da v primeru načrtovanih poti svoja vozila pravočasno umaknejo izven trase povorke.

 3. Tradicionalna povorka Veselih maškar iz vrtcev, bo izvedena v ponedeljek, dne 24. 2. 2020 od 10.00 do 11.30 in bo potekala po naslednji trasi:Zadružni trg – peš most – Dravska ulica – Minoritski trg – Krempljeva ulica -Mestni trg – Murkova ulica – Prešernova ulica – Muzejski trg – (ŠC Vičava in parkirišče pod gradom).

  Zapore državnih in lokalnih cest, kjer bo potekala povorka ter vpadnic na traso povorke bodo med 9.00 in 11.30.

  Obvozi bodo ustrezno označeni, Osojnikova cesta bo ves čas odprta za promet, tako, da bo možna vožnja v smeri podvoza ali starega mostu čez Dravo.

  Za potrebe izvedbe prireditve in prevoza otrok bosta zaprti parkirišči na Zadružnem trgu in pod gradom.

  Stanovalce ožjega mestnega jedra pozivamo, da v primeru načrtovanih poti svoja vozila pravočasno umaknejo izven trase povorke.

V petek, 21. februarja 2020 ob 18. uri, bo na mestni tržnici izveden „Nočni spektakel v starem mestnem jedru“.

V soboto, 22. februarja 2020 ob 10. uri, bo izvedena prireditev „Mestni pustni korzo“, ki bo potekala po ulicah in trgih Ptuja, z zaključkom na mestni tržnici (predvidena trasa: Vrazov trg, Murkova ulica, Mestni trg, Miklošičeva ulica, mestna tržnica, Slomškova ulica, Slovenski trg).

V torek, 25. februarja 2020, bo izvedena prireditev „Pokop pusta in predaja oblasti“, ob 17. uri, ki bo potekala po ulicah in trgih ožjega mestnega jedra Ptuja, z zaključkom na mestni tržnici.

V času od nedelje, 16. 2. 2020, bodo med 17.00 in 20.00 na mestni tržnici potekale otroške delavnice in prikazi avtohtonih tradicionalnih pustnih likov in obredij ptujskega območja.

V času izvedbe prireditev bo delno in kratkotrajno oviran promet v območjih za pešce v ožjem mestnem jedru, v času Ptujskega mestnega korza bo izvedena kratkotrajna zapora Slomškove ulice na odseku mimo tržnice v smeri Slovenskega trga.

Občanom in občankam se zahvaljujemo za razumevanje. Za dodatne informacije v zvezi z zaporami cest in možnimi smermi potovanja smo vam na voljo na Zavodu za turizem Ptuj, kontakt blazenka.gavez@ptuj.info ali info@ptuj.info ali pri vodji medobčinskega redarstva, kontakt robert.brkic@ptuj.si