RAZSTAVE V ČASU PUSTA 

Mestna občina Ptuj, Javni zavod za turizem Ptuj in Kulturno umetniško  društvo Art Stays vas skupaj z ostalimi partnerji vabijo, da se pridružite mednarodni likovni nagradi ex-tempore, ki je organizirana v okviru tradicionalne prireditve Kurentovanje.

Zdaj že tradicionalna likovna nagrada, ki se odvija v času pusta v najstarejšem slovenskem mestu je do danes, v letih 2003, 2004 in nato od leta 2011 do 2020 privabila na Ptuj več kot 1000 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Romunije, Hrvaške in drugod.

Prijavite se lahko od 18. januarja do 7. februarja 2021. Podelitev nagrad in otvoritev virtualne razstave bo v petek, 12. februarja 2021.

******************************************************************************

Razstava Kurent iz Sonca 2021 v Hotelu Mitra

Tudi letos bo v Hotelu Mitra na ogled likovna razstava Kurent iz Sonca.

Razstavljena bodo likovna dela ptujske slikarke Anamarije Toš, ki lik kurenta postavijo v celosten kontekst Ptuja in okolice.

Razstava bo domiselno postavljena takole, da si jo bo možno ogledati tudi skozi okna kavarne hotela in ne zgolj virtualno na spletu.

Katalog razstave in fotografije slik bodo dostopne na facebook straneh Kurent iz Sonca in Hotel Mitra.

Razstava bo na ogled od 2. 2. do 28. 2. 2021, slike v notranjosti hotela si bo možno ogledati po predhodni najavi in z upoštevanjem priporočil NIJZ.

https://www.facebook.com/Kurenti

https://www.facebook.com/hotelmitraptuj

ekipa Kurentovanja
pr@kurentovanje.net